Як святкувати Масляну і не набрати зайвих кілограмів?

Як святкувати Масляну і не набрати зайвих кілограмів? - фото 1

Зустрічають весну і смажать смакоту. Протягом тижня країна святкує Масляну. Готують млинці з сиром, джемом і м'ясом. У кожної господині свій рецепт.

Зазвичай такі страви жирні та калорійні. Чи можна поласувати млинцями та здоров'ю не нашкодити — дізнавався кореспондент 34 телеканалу.

Класичний рецепт млинців — це яйця, жирне молоко, пшеничне борошно та цукор. Їх смажать на олії, а після додають різні начинки. Ось така традиційна страва Масляної. Не лише смачна, але й поживна. У порції може бути до півтори тисячі калорій.

«Для порівняння: порція млинців із сиром та сметаною за кількістю калорій прирівнюється до порції ситного обіду. Що складається з каші, м'ясної страви і салату», — розповідає дієтологиня Яніна Дубовик.

Та нині окрім традиційних рецептів господині користуються новими. Як відсвяткувати Масляну й фігурі не нашкодити, знає Алла. Вона нещодавно стала мамою.

Дівчина говорить, із народженням донечки уся родина перейшла на правильне харчування.

ПП-млинці — це той варіант, який не залишає зайвого на ваших боках, не шкодить фігурі, але при цьому залишається такою ж класною і смачною стравою.

Ідеальним рецептом млинців Алла поділилася і з нами. Інгредієнтів лише чотири.

«Ми замінили пшеничне борошно на рисове, тим самим прибираємо максимальну калорійність. Використовуємо ванільний цукор для смаку. 2 яйця і молоко, я беру 1%», — ділиться Алла.

У приготуванні жодних хитрощів: усе змішуємо міксером та на пательню.

«Тут дуже важливо, щоб пательня була антипригарна, адже я не додаю масла. Нічого не пригорає і не прилипає. Як бачите, все класно виходить», — продовжує Алла.

За півгодини зі склянки молока, двох яєць та шести ложок борошна ми насмажили десяток млинців. За словами дієтологів, змінити можна не лише основні інгредієнти, а й начинку.

«Для солодкого варіанту можна збити ягоди і фрукти з йогуртом замість варення, меду і сметани. Дуже гарні і солоні начинки той же сир, але з зеленню з рибою або тушковані овочі з грибами і м'ясні начинки», — радить дієтологиня Яніна Дубовик.

У таких млинцях значно менше жиру, — кажуть дієтологи. У порції лише 200–300 калорій.

Юлия Звягинцева

Хочете отримувати оперативні та важливі новини? Підписуйтеся на наші канали в Telegram і Youtube, сторінки в Instagram, Facebook і Twitter. А також приєднуйтеся до нашої групи на Facebook: там ви маєте можливість публікувати власні новини.

Реклама