Як підприємці Дніпра дотримуються карантинних вимог

Як підприємці Дніпра дотримуються карантинних вимог - фото 1

Їжа на виніс, дезінфекція що дві години, та 1,5 метра між столиками. У Дніпрі почали роботу літні тераси кафе та ресторанів. Та чи готові ресторатори годувати відвідувачів просто неба за всіма правилами?

Як підприємці дотримуються вимог і що чекає на порушників, з’ясовували журналісти програми «Деталі». У рейд разом з інспекторами вирушила Ніка Лобанська.

Разом з інспекторами йдемо у кафе на вулиці Шевченка. Поряд із закладом – велика дерев’яна тераса.

На такій терасі залюбки відпочиває Катерина. Каже, хоч усередині закладу й затишно, проте на свіжому повітрі навіть їжа смачніша.

Радіє і Наталія. Зазвичай замовляє бургер із собою, адже оминає людні місця. Та говорить, нарешті може пообідати на терасі та почуватися безпечно.

У закладі на проспекті Дмитра Яворницького інспектори перевіряють, чи дотримуються тут карантинних правил.

Працівники кафе та ресторанів повинні носити маски і рукавички. Перед роботою вимірювати температуру. На вході до закладу мають бути антисептики. Мити та дезінфікувати тераси потрібно що дві години. Також необхідно вдвічі зменшити кількість столів.

З тими, хто нехтує правилами, не жартуватимуть. Спочатку – попередження, а потім можуть і зачинити, кажуть інспектори. А ще вони перевіряють законність встановлених терас.

Лише за місяць рейдів інспектори встигли виписати під сотню штрафів.