Виноградний сезон: чим він корисний?

Виноградний сезон: чим він корисний? - фото 1

Що кажуть лікарі про смачну и корисну ягоду.

Багатий на вітаміни, підвищує тонус і нормалізує серцевий ритм. Сезон винограду зараз у самому розпалі. Різні сорти можна придбати на ринках від 40 гривень за кілограм. Він не тільки дуже смачний, але і дуже корисний. Виноград передусім корисний для людей, які страждають від серцево-судинних захворювань. Бо у ньому багато антиоксидантів, кажуть фахівці. Чи так це насправді — розкажуть експерти.

"Виноград є джерелом антиоксидантів. Їх досить багато. Причому, чим темніше виноград, тим їх більше. Тому, рекомендуються темні сорти винограду. В кісточках виноградних містяться вітаміни А, Е, К, кавова кислота, лецитин. Це все теж збільшує його корисні якості. Це зменшення рівня холестерину і чистка судин", — зазначає гастроетерологиня Олена Агафонова.

 

Однак лікарі додають: виноград не можна їсти людям із цукровим діабетом та не рекомендовано дітям до трьох років. Також не варто переїдати ягід, бо вони калорійні, підкреслюють дієтологи. На день слід вживати щонайбільше 200 грамів винограду.

Реклама

Читайте також: Осінній авітоміноз: що допоможе прийти до форми?

 

Реклама