У супермаркетах Дніпра з'явилася сезонна спаржа

У супермаркетах Дніпра з'явилася сезонна спаржа - фото 1

Її називають овочем королів. Тай коштує вона дорожче за м'ясо. Аспарагус, чи по-іншому — спаржа. Продукт, який набуває популярності серед українців. Його все частіше подають у ресторанах. навіть вирощують наші фермери, а блогери знімають рецепти, як приготувати.

Раніше її можна було побачити лише в меню дорогих ресторанів. А тепер спаржа — частий овоч на столах українських родин.

Існує три види спаржі: біла, фіолетова і традиційна — зелена. Її до нас везуть з Європи. Найбільше культура популярна у Німеччині. Там це перший весняний овоч. Його сезон короткий: лише 2 місяці.

Кілька років тому спаржею зацікавились фермери з Херсонщини. У цьому регіоні — найбільші плантації. Зараз у дніпровських супермаркетах можна знайти овоч саме звідти. За 250 грамів правлять майже 90 гривень. За пів кіло білої спаржі — 180.

Спаржа — це не тільки модно, а ще й корисно. Дієтологи кажуть: овоч низькокалорійний, утім ситний. Тому такий популярний серед спортсменів.

Хоч ціни на овоч і кусаються, він продовжує підкорювати українців. Та й беруться вирощувати спаржу все більше наших фермерів. Торік нові грядки з’явилися на Київщині та Дніпропетровщині.