Улюблений літній десерт: сьогодні Всесвітній день морозива

Улюблений літній десерт: сьогодні Всесвітній день морозива - фото 1

Пломбір чи плодово-ягідне, у стаканчику чи кулькове, з шоколадом чи фруктовим джемом. Все це про заморожений десерт. Сьогодні Всесвітній день морозива.

Свято започаткували у 1786-му в США, коли почали масово продавати десерт. Зараз же налічують близько 700 видів холодного смаколику. Як приготувати морозиво вдома та як правильно обирати у магазині? "Деталі" перевірили пломбір з харчовим технологом. Результати — у матеріалі Марини Положай.

Не купує морозиво, бо готує сама. Пані Лілія рецепт знайшла випадково в інтернеті. Каже, що здивувалася: потребує мало часу і має лише кілька інгредієнтів. Для холодного десерту знадобиться 500 мілілітрів вершків 33% жирності та 200 грамів згущеного молока. Усе збиваємо міксером.

Збиваємо, поки суміш не підніметься у 3-4 рази, і додаємо дрібку ваніліну. Відтак – відправляємо до морозильної камери на 6 годин. Потім прикрашаємо фруктами та джемом.

Зараз існує близько семисот видів морозива – на будь-який смак і гаманець. Найпопулярніші: плодово-ягідне, заморожений сік та пломбір. Останній наші журналісти обрали для перевірки. Купили чотири різні види та віднесли на аналіз до лабораторії. Перше, на що звертаємо увагу, – склад.

Експертка радить уникати барвників, стабілізаторів, синтетичних ароматизаторів та рослинних жирів. Якість морозива також можна перевірити за тим, як воно тане.

Те, що холодний десерт – калорійний, підтверджують і дієтологи. Бо окрім білків і вітамінів, він містить цукор.

Тож, якщо плануєте худнути, та хочеться морозива, фахівчиня радить приготувати вдома холодний десерт із йогурту, фруктів та желе.