Українці захопилися вирощуванням мікрогріну

21 червня, 11:44
Українці захопилися вирощуванням мікрогріну - фото 1

Запевняють, що це дуже корисно.

Але дієтологи кажуть: таке можна їсти не усім!
Журналісти усе дізнались і готові розповісти.

У прозорих контейнерах, просто на підвіконні. Світлана Аглоткова показує свій урожай. Тут, окрім редису – льон, соняшник і цибуля. Жінка захопилася мініатюрними культурами під час карантину.

“Спочатку це було захоплення просто квітами, потім я спробувала посадити перчик. А потім прочитала, і, в принципі, давно хотіла, спробувати, що ж таке мікрогрін. Все виявилося просто, досить цікаво, смачно і дуже незвично”, - каже Світлана.


Як швидко проросте – залежить від поливу.

“Пакетика вистачає на 1 лоток ось такий ось хороший. Якщо це на сім'ю, то скажімо так - на 2 рази”, – продовжує Світлана Аглоткова.


А це вже Миколаїв. Руслан Грімов показує свою гордість – десятки ящиків із різними культурами. Мікрогрін вирощував ще тоді, коли в Україні про нього навіть і не чули. Морква, люцерна, соняшник, горох – із більш звичних для їжі. Корал-троянди, японські хризантеми й лутига - з екзотики. Чоловік пишається – усе екологічно чисте.

“Один з найбільш примхливих - це базилік, гірчиця дуже примхлива. Загалом все, що кольорове, все, що дороге в закупівлі - все примхливе. Все інше не встигає вередувати”, – розповідає Руслан Грімов.


Дієтологиня Марина Балас споживання молодих паростків схвалює. Утім каже – наука ще не довела, що мікрозелень корисніша за звичайні овочі.

“В овочах набагато більше клітковини, ми можемо їх більше з’їсти, ніж мікрогріну. Але в ньому є дуже багато мікроелементів - такі, як антиоксиданти, вітаміни А, вітамін С. Він покращує судинові стінки, антивірусний має ефект”, - пояснює Марина Балас.


Позитивно впливають паростки й на зовнішній вигляд – зміцнюють нігті та волосся, а ще – покращують травлення. А ось обмежити вживання мікрогріну варто тим, хто має проблеми з нирками або подагру.

Хочете отримувати оперативні та важливі новини? Підписуйтеся на наші канали в Telegram і Youtube, сторінки в Instagram, Facebook і Twitter. А також приєднуйтеся до нашої групи на Facebook: там ви маєте можливість публікувати власні новини.

Поділитися: