У світі 16 жовтня святкується День хліба

16 жовтня, 19:28
У світі 16 жовтня святкується День хліба - фото 1

Для українців цей продукт найпопулярніший, але чи корисний?

Пані Ольга розповідає, у її родині хліб полюбляють, і пече його жінка сама. Рецептами вона ділиться на свої сторінці у соцмережі. Додає, опанувала вже кілька технік випікання та ділиться секретами.

“Після настання карантину я стала практикувати і пекти хліб сама. Підібрала собі рецепт, який більше підходив під мої смаки.
Секрет мого хліба в тому, що цей хліб без замісу. Це змішування всіх інгредієнтів, залишається потім на ніч і вранці вже потім можна пекти”, - поділилась Ольга Ковтун.


На полицях українських магазинів, зазвичай, більше 10 сортів хліба. Та дієтологи кажуть, корисні лише одиниці.

“Якщо це хліб з борошна вищого і першого сорту, який володіє височенним глікемічним індексом, до 85, то такий хліб з раціону краще прибрати здоровим людям, людям з діабетом, із зайвою вагою. Від такого будуть гладшати”, - пояснила дієтологиня Яніна Дубовик.


У хлібі з борошна вищого чи першого гатунку багато цукру та швидких вуглеводів, а ще крохмалю, від якого і з'являється надлишкова вага. Але якщо у складі буханця є цільнозернове або ж обдирне борошно, то така паляниця корисна. А ще дієтологи кажуть, що якість хліба можна перевірити на дотик.
Пан В'ячеслав теж самостійно випікає хліб. На його думку, так корисніше.

“Хлібобулочні вироби вбирають в себе настрій того, хто готує ”, - сказав житель Дніпра В’ячеслав.


Також це вигідніше, додає чоловік. А експерти прогнозують, вже незабаром хліб може здорожчати.

“Енергетика у нас дорожчає, праця знову ось подорожчала з 1 вересня, мінімальна піднялася. Отже подніметься вся тарифна сітка. З нового року збираються ще підняти”, - припускає економічний експерт Михайло Крапивко.


Але навіть якщо здорожчає, то хліб купуватимуть, запевняють містяни.

Поділитися: