У січні імпорт свинини збільшився на 64 %

Найчастіше м'ясо до України везуть із Канади, Данії, Нідерландів та Польщі. Тим часом українські фермерства бідують. Через збільшення собівартості та закордонну конкуренцію тримати худобу невигідно. Чому імпорт чужого м’яса зріс більш ніж на половину?
Пан Павло показує своє поголів'я свиней. На його невеликій фермі у селі Надеждівка їх близько пів тисячі. Прогодувати таку кількість усе складніше, — скаржиться чоловік. Мовляв, собівартість росте, а от м'ясо — навпаки.
Чимало фермерів поспішає розпродати поголів'я, у результаті — на прилавках купа м'яса. Це теж упливає на ціну.
Корми здорожчали через торішній неврожай, — каже чоловік. На фермі Павла зерном запаслися з літа, тож купувати його не треба. Та й попри це, про заробіток не йдеться.
А ще й везуть із-за кордону. В січні імпорт м'яса зріс на 64 %, — кажуть у Клубі аграрного бізнесу.
Та експерти заспокоюють: кількість імпортного на прилавках невелика. Всього кілька тисяч тонн із семисот, що виробляються в Україні.