ТОП-5 страв із персиками

08 серпня, 09:12
ТОП-5 страв із персиками - фото 1

За вікном серпень, а це означає, що сезон смачних і соковитих персиків у розпалі.

Варто розповісти трохи про персики. Так ось, батьківщина цього фрукта — Китай. Клімат нашої країни підходить для цієї рослини і тому в Україні він дуже популярний.

ТОП-5 страв із персиками - фото 126617

Персик — дуже корисний для здоров'я саме тому, що здатний виводити камені з нирок, бореться з набряками, позитивно впливає на серцево-судинну систему, стимулює діяльність головного мозку, позитивно впливає на органи зору, очищає кишечник.

Цей фрукт дуже популярний в кулінарії і застосовують його в найрізноманітніших стравах, не лише в десертах.

1. Гаспачо з персиками і крабовим м'ясом

ТОП-5 страв із персиками - фото 126614

Гаспачо — легкий іспанський холодний суп, який здатний полегшити життя у спекотний літній день.

Вам знадобиться:

1. Помідор - 0,7 кг;
2. Персик - 0,4 кг;
3. Лук-шалот - 1 шт.;
4. Оливкова олія - ​​2 ст. л.;
5. Крабове м'ясно (можна замінити креветками або кальмарами);
6. Сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

Помідори і персик очищаємо від шкірки. Цибулю дрібно ріжемо. У блендері подрібнюємо 2/3 від кількості помідорів, половину персиків, цибулю до стану пюре і перетираємо його через сито. Нарізаємо помідори і персики, ті що залишилися, дрібними кубиками, змішуємо з пюре, додаємо оливкову олію, сіль перець. При подачі зверху кладемо крабове м'ясо.

2. Салат з персиком

ТОП-5 страв із персиками - фото 126613

Вам знадобиться:

1. Салатні листя - 2 пригорщі;
2. Рукола - 1 невеликий пучок;
3. Моцарелла - 150 г;
4. Персик - 2 шт.;
5. Пармська або інша шинка - 100 г;
6. Оливкова олія - ​​3 ст. л.;
7. Мелений чорний перець.

Спосіб приготування:

Листя салату і руколи вимийте і висушіть. Розкладіть на салатну тарілку, зверху викладіть нарізану великими шматками моццареллу. Наріжте скибочками персики і викладіть на салатні листя. Можна підсмажити персик на сковороді гриль. Зверху покладіть шинку. Перед подачею додайте оливкову олію і мелений перець.

3. Курка з персиками

ТОП-5 страв із персиками - фото 126615

Вам знадобитися:

1. Курка - 1 шт.;

2. Персики - 1-2 шт.;

3. Мед - 2 ст. л.;

4. Каррі - 0,5 ч. л.;

5. Часник - 7-8 зубчиків;

6. Соєвий соус - 2 ст. л.;

7. Перець чорний - за смаком;

8. Перець червоний - за смаком;

9. Сіль - за смаком;

10. Лимон - 1/2 шт.

Спосіб приготування.

Тушку курки вимити, обсушити і скласти у глибокий посуд. Для маринаду — вичавити сік половини лимона, додати соєвий соус, мед, спеції. Курку обмазати маринадом і прибрати в холодильник на годину. Очистити часник. Персики вимити і нарізати на великі шматки. Нафарширувати курку персиками і часником, покласти у змащену маслом форму і запікати при температурі 180 градусів близько години для утворення рум'яної скоринки.

4. Свинина з персиком

ТОП-5 страв із персиками - фото 126616

Вам знадобиться:

1. Свиняча корейка без кістки - 1 кг;

2. Персик - 2 шт.;

3. Часник - 2-3 зубчики;

4. Сушений чебрець - 1 ч. л.;

5. Мелений імбир - 1 щіпка;

6. Оливкова олія - ​​1 ст. л.;

7. Сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

Довгим тонким ножем зробити в м'ясі глибокий поздовжній прокол, кілька разів повернути ніж по колу, щоб розширити розріз. Вкласти в нього підготовлені персики. Часник подрібнити, змішати з олією, чебрецем, сіллю і перцем. Обмазати цією сумішшю м'ясо. Помістити його на застелене пергаментом деко і поставити в розігріту до 190 градусів духовку приблизно на 1 годину. У процесі запікання кілька разів полити м'ясо соком, що виділився.

5. Шарлотка з персиками

ТОП-5 страв із персиками - фото 126618

Вам знадобиться:

1. Персики - 4-6 шт.;

2. Яйця курячі - 4 шт.;

3. Цукор - 1 ст.;

4. Борошно пшеничне - 1 ст.;

5. Розпушувач для тіста - 1 ч. л.;

6. Сіль - 2 щіпки;

7. Масло вершкове або рослинне - для змащування форми.

Спосіб приготування:

Яйця необхідно збити з цукром і сіллю, потім ввести просіяне борошно з розпушувачем і ще раз добре збити. Якщо у Вас є можливість зробити це за допомогою комбайна або міксера, то це спростить завдання. Викладіть половину тіста у форму, попередньо змащену вершковим маслом, потім розкладіть нарізаний часточками персик і залийте другою половиною тіста. У заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку помістіть форму з масою і запікайте 25 хвилин. Після, дайте охолонути і прикрасьте цукровою пудрою.

Дар'я Богданюк
Дар'я Богданюк журналіст, редактор
Поділитися: