Стати добрішими, не думати про погане: як правильно дотримуватися зимового посту?

Без м'яса, яєць та молока. А ще без лихих думок. Наодинці з молитвою.
Стати добрішим, не думати про лихе. І харчуватися за правилами. Віряни вже тиждень дотримуються зимового посту. Він розпочався минулої суботи, і триватиме аж до Різдва. У цей час православні обмежують себе у таких продуктах, як м'ясо, молоко та яйця. Але як постувати, аби не нашкодити здоров'ю? І чому занепокоєні лікарі?
Без м'яса, яєць та молока. А ще без лихих думок. Наодинці з молитвою.
Олександра дотримується посту чотири рази на рік. Та постійно з трепетом чекає саме на зимовий. Він — найулюбленіший, зізнається жінка. Бо завершується Різдвом. А ще, каже, бачить й інший плюс.
Рибу дозволено їсти чотири дні на тиждень. А саме — у вівторок, четвер та на вихідних. Бо піст несуворий — каже Олександра.
А от лікарі їжею переймаються більше. Бо кажуть, під час пандемії важливо зміцнювати імунітет.
Корисні речовини можна знайти у цитрусових, шпинаті, бобових, горіхах, грибах, гарбузовому насінні та броколі. До того ж ці продукти радять комбінувати.
Одну з пісних страв “Деталям” показує Віктор. Він працює кухарем у веганському кафе. У тарілці поєднує хумус, паприку та зелень.
Але під час посту варто не лише харчуватися за правилами та позитивно мислити, а й робити добрі справи, додають священнослужителі.
Дотримуватимуться посту віряни до шостого січня.



