Стартував сезон шампіньйонів та опеньок: які можна вживати, а яких краще поберегтися?

Стартував сезон шампіньйонів та опеньок: які можна вживати, а яких краще поберегтися? - фото 1

У нас на Дніпропетровщині є 40 видів їстівних грибів, стільки ж — отруйних. Як відрізнити один від одного розбирали журналісти 34 телеканалу і поспілкувались з гребником.

Грибний сезон — у самому розпалі. Журналісти 34 телеканалу назбирали грибів у лісі та віднесли грибнику щоб розібратись — що можна їсти, а що ні.

Загалом журналісти назбирали найпоширеніші в нашій області гриби. В області можна зустріти багато білих, опеньків, шампіньйонів та глив. Та відрізнити їх від неїстівних може лише професіонал. Адже трапляються так звані гриби-двійники. Наприклад, молодий шампіньйон і бліда поганка. Забарвлення в них однакове, але неїстівний матиме синій або зелений відтінок. А ще — у нього тонша і довша ніжка.

«Є явні ознаки отруйних грибів — мухомор червона шляпка з білими плямами, або різні павутинники, які мають непривабливий вигляд. Більшість неїстівних грибів, вони крихкі, ламкі, дрібні», — розповів завідувач кафедри загальної біології ДНУ ім. О. Гончара.

Реклама

А от як приготувати смачний грибний суп та чим він буде корисний — дивіться у сюжеті.

Реклама