Солодощі або життя: чим можна пригостити гостей на Halloween

Солодощі або життя: чим можна пригостити гостей на Halloween - фото 1

Пригощання гостей — одна із ключових традицій свята. Тому сайт 34.ua зібрав для вас ТОП-5 найкращих рецептів, які можна приготувати в переддень “Дня всіх святих”.

Halloween відомий всьому світу дітьми у костюмах які ходять в гості із запитанням “Солодощі або життя?”. Якщо діти не отримують цукерок, то можуть нашкодити господарю дому. Тож почнемо нашу добірку саме.

Пиріжки-мумії

Солодощі або життя: чим можна пригостити гостей на Halloween - фото 196441

Фото: Гранд Кулінар

Від такого десерту не відмовляться не тільки діти, а й дорослі. Рецепт дуже простий:

Вам знадобиться:

0,25 ст. пюре гарбуза

2 ст. л. солодкого молока, що згущує|згущає|

0,25 ч. л. меленої кориці

0,25 ч. л. меленого імбиру

0,25 ч. л. меленого мускатного горіха

2 листи готового листкового тіста

1 куряче яйце

12 родзинок

0,5 ст. цукрової пудри, за бажанням

Розігрійте духовку до 180 °С. Складіть гарбуз, згущене молоко, корицю, імбир, мускатний горіх і дрібку солі в миску середніх розмірів і перемішайте.

Розкотіть 1 пласт тіста на злегка присипаній мукою поверхні за допомогою качалки, щоб вийшов прямокутник 20 на 30 см. Обріжте тісто, зробивши квадрат, і залиште обрізки для прикраси. Розріжте тісто на 6 рівних прямокутників, кожен приблизно 8 на 15 см. Перекладіть на деко, вкрите пергаментним папером.

Розкотіть другий лист тіста такої ж товщини. Розріжте його на тонкі смужки 0,5 см завширшки та 17 см завдовжки. Зробіть те ж саме з обрізками тіста, що залишилися. Також перекладіть на деко.

Викладіть 1 повну столову ложку начинки у центр кожного прямокутника. За допомогою ложки розподіліть рівномірно начинку, залишивши вільним приблизно 1 см. по краях.

Злегка збийте яйце зі 1 ст. л. води в невелику миску. Використовуйте пензлик для випічки, щоб змастити краї пиріжків яйцем. Викладіть смужки тіста під різними кутами поверх начинки, щоб було схоже на мумію. Притисніть краї вилкою та обріжте надлишки ножем. Злегка змастіть верхівки пиріжків яєчною сумішшю. Викладіть по 2 родзинки на кожен пиріжок, щоб зробити муміям очі.

Випікайте до темно-золотистого кольору, повернувши деко всередині процесу, щоб отримати рівномірний колір з усіх боків, 20-25 хвилин. Злегка остудивши десерт (близько 5 хвилин), можете подавати на стіл.

Відьмині пальці

Солодощі або життя: чим можна пригостити гостей на Halloween - фото 196439

Фото: Аймкук

Це дуже "страшне" печиво неодмінно буде в центрі уваги під час вечірки на Halloween.

Для приготування цього печива вам знадобиться:

300 г муки

1 куряче яйце

100 г цукру

1 ч. л. ванільної есенції

100 г вершкового масла

0,5 ч. л. розпушувачу тіста

16-20 шт. очищеного мигдалю

1 ч. л. какао порошку

сіль на смак

Яйце та масло повинні бути кімнатної температури.

У глибокій мисці збийте розм'якшене масло із цукром, хвилини 3-4.

Додайте свіже куряче яйце, влийте ванільну есенцію, додайте солі та продовжуйте збивати.

Борошно додавайте поступово, спочатку всипте половину, продовжуйте збивати міксером або віничком.

Потім всипте залишки борошна, і замісіть тісто руками.

Тісто повинно бути м'яким, еластичним і приємним на дотик. Накрийте миску харчовою плівкою та відправте у холодильник на 20 хвилин.

Через деякий час відщипуйте від шматка тіста невеликі порції, скочуйте їх довжиною близько 10 сантиметрів, надаючи форму пальців. Викладіть заготовки на деко, застелене папером для випікання.

Кухонним ножем зробіть надрізи, як на суглобах, першу фалангу придавіть мигдальним горіхом у місці нігтів, за допомогою пензлика змастіть “суглоби” какао-порошком.

Відправте печиво в розігріту до 180 градусів духовку на 15-18 хвилин. Випікайте в режимі верхнього та нижнього нагріву.

Готове печиво остудіть і подавайте з молоком або соком.

Печиво-павучки

Солодощі або життя: чим можна пригостити гостей на Halloween - фото 196437

Фото: Гранд Кулінар

Рецепт печива дуже простий, його можна приготувати з дітьми. Результат точно сподобається вашим гостям

Вам знадобиться:

150 гр. невеликих кулястих цукерок у шоколадній глазурі

0,75 ст. пшеничного борошна

0,25 ч. л. соди

Дрібка солі

0,5 ст. цукрового піску
4 ст. л. (60 г) вершкового масла кімнатної температури

0,5 ч. л. ванільного екстракту

1 куряче яйце

0,5 ст. однорідної арахісової пасти

55 гр. молочного шоколаду

1 невеликий тюбик білого кондитерського гелю для тортів (за бажанням)

Розігрійте духовку до 200°С. Вкрийте 2 дека пергаментним папером.

Розділіть шоколадні цукерки на більші та дрібніші кульки. З більших будуть зроблені тільця для павуків, а з менших — голови.

Змішайте борошно, харчову соду та сіль у маленькій мисці. Збийте масло із цукром в іншій мисці за допомогою міксера на високій швидкості в легку пишну масу (3-4 хвилини).

Додайте ваніль, яйце і ретельно перемішайте. Потім додайте арахісову пасту і ще раз перемішайте. Встановіть низьку швидкість міксера та додайте половину борошняної суміші. Збивайте на середній швидкості, доки все не перемішається, потім знову перемкніть на мінімальну і додайте залишки борошняної суміші. Збивайте на середній швидкості, доки маса не стане однорідною.

Розкотіть тісто руками в кульки по 2,5 см, розкладіть їх у 2 см один від одного на підготовлені листи та запікайте, поки печиво не стане темно-золотистим, розтекшись у коржики приблизно по 5 см (близько 16 хвилин). Печиво готове, якщо при натисканні зверху воно здається досить твердим та сухим.

Розтопіть шоколад на водяній бані. Зніміть з вогню і дайте трохи охолонути, щоб отримана маса злегка загуснула, залишаючись придатною для малювання.

Коли печиво буде готове, витягніть його з духовки і покладіть на решітку, щоб остудити. Відразу ж притисніть 2 шоколадні цукерки на гарячі печива, поклавши меншу кульку біля краю печива, а більшу цукерку — рівно в центрі.

Коли розтоплений шоколад злегка загусне, викладіть його в поліетиленовий пакет і відріжте кут, щоб вийшла дуже маленька дірочка. Намалюйте по 8 ніг кожному павучку. Передні 4 ноги намалюйте так, щоб вони загиналися у бік голови, а задні 4 ноги повинні згинатися у протилежний бік.

За бажанням, можна зробити павукам очі. Для цього залишіть трохи шоколаду. Видавіть два кола по 0,5 см із білого гелю на голові кожного павука. Намалюйте маленькі точки шоколадом, що залишився, щоб зобразити зіниці.

Можете пригощати дітей, смачного!

Вампірський коктейль

Солодощі або життя: чим можна пригостити гостей на Halloween - фото 196438

Фото: Уummi

Це ідеальний напій до свята! Таким коктейлем залюбки будуть насолоджуватися не тільки діти, а й дорослі.

Для приготування вам знадобиться:

600 мл журавлиного соку

600 мл газованої води

175 г замороженої полуниці (перебити в пюре)

1 ст. л. цукру (на смак)

1 ст. л. меду (на смак)

Лід

У скляному посуді з'єднати журавлинний сік, газовану воду, полуничне пюре та лід.

Добре перемішати. Коктейль розлити по келихах, додати лід.

Для того, щоб зробити напій у стилі свята, можна прикрасити бокали павучками, або додати до напою желейних хробаків.

Гарбуз Джек

Солодощі або життя: чим можна пригостити гостей на Halloween - фото 196440

Фото: Гастроном

У Halloween гостей можна пригостити не тільки солодощами, а й смачним фаршированим гарбузом. Рецепт досить простий, а результат стане головною стравою на вашому святковому столі.

Інгредієнти:

Сіль на смак

400 г консервованої кукурудзи

8 шт. маринованих огірків

1 стебло цибулі-порею (біла частина)

1 л темного пива

800 г консервованої квасолі у власному соку

1 великий або 2 середніх гарбузи

2 кг свиної м’якоті

1 шт цибулі

2 ст. л. рослинної олії

200 г томатної пасти

Цибулю очистити і подрібнити. Цибулю-порей ретельно вимити і нарізати півкільцями, огірки — невеликими шматочками. Чилі розрізати навпіл, видалити насіння. М'якуш нарізати тонкими півкільцями. Свинину вимити, обсушити і нарізати тонкою соломкою.

Розігріти на великій пательні масло і обсмажити в ньому цибулю, цибулю-порей і чилі (5 хвилин). Додати м'ясо і готувати, іноді помішуючи( 6 хвилин).

Додати квасолю та кукурудзу разом з рідиною. Через 3 хвилини покласти огірки, влити 3-4 ст. л. огіркового розсолу. Перемішайте та залишити на невеликому вогні.

Змішати в сотейнику томатну пасту із пивом, довести суміш до кипіння.

Влийте в пательню з м'ясом та тушкуйте під кришкою на мінімальному вогні 15 хв. Приправте сіллю.

Гарбуз потрібно вимити, зрізати верхівку і вичистити серцевину. Деко накрити промасленим пергаментом, поставити на нього гарбуз. Перекласти в гарбуз приготоване м'ясо разом із овочами та соусом. Накрити зрізаною верхівкою та поставити в розігріту до 180 ° C духовку на 45 хв. Смачного!

Реклама

Валерія Шостак
Валерія Шостак Редактор сайту 34.ua. Пишу про цікаві події у місті, області, Україні та світі. У фокусі — кримінал, культура та технології.

Реклама