Прозора кухня: ресторан "МакДональдз" показав, як готують ваші улюблені страви

17 травня, 20:51
Актуально
Прозора кухня: ресторан "МакДональдз" показав, як готують ваші улюблені страви - фото 1

У популярному ресторані розповіли про стандарти зберігання продуктів і приготування улюбленої їжі відвідувачів.

Приготувати стовідсоткову яловичину на грилі без олії. Чи, може, картоплю у фритюрі. А комусь улюблену каву із зерен арабіки.

Кухня — це серце "МакДональдз". Тут готують ваші улюблені страви, використовуючи лише найкращі інгредієнти.

«Смарт панель відстежує строки зберігання наших продуктів на станції приготування бургерів. Так, наприклад, сир чеддер зберігається у нас 2 години на столі заправки після того, як його дістали з холодильної камери», — розповіла директорка ресторану "МакДональдз" Катерина Молчанова.

І не лише сир, а й цибуля, огірок, м'ясо та заправки. До речі, біфштекси — зі стовідсоткової яловичини.

60% продуктів — з України. Усі вони регулярно проходять 4 суворі аудити на рік. А мікробіологічні дослідження готової продукції проводять у кожному ресторані щомісяця. Олія проходить декілька етапів фільтрації.

«Допустима норма ТНП 20%. Ось, як ми бачимо, оіл-тестер показує 11,5%. Тобто масло можна використовувати», — розповіла директорка ресторану "МакДональдз" Катерина Молчанова.

У кожного продукту власний термін придатності, тож таймер сповіщує, коли треба замінити той чи інший складник і закласти новий.

На них — дата та час, коли продукт розморозиться і до котрої його потрібно вжити.

Показали нам і машину для приготування морозива. В основі — молоко вищого ґатунку. Його закуповують у найбільших українських фермерських господарств.

У період карантину посилено і без того суворі процедури з контролю чистоти та гігієни у закладах.

«Кожні дві години ми протираємо та дезінфікуємо зони самообслуговування. Столи та таці дезінфікуються після кожного нашого відвідувача», — розповіла директорка ресторану "МакДональдз" Катерина Молчанова.

До гігієни всі ставляться ще прискіпливіше — кожні три години співробітники змінюють маски, а щогодини — рукавички. Усе — задля безпеки своєї і відвідувачів.