Пісний обід: рецепти, які зможуть потішити ваші смакові рецептори

10 квітня, 09:02
Пісний обід: рецепти, які зможуть потішити ваші смакові рецептори - фото 1

Сьогодні ми хочемо допомогти вам урізноманітнити свій раціон під час посту. Пропонуємо вам список рецептів повноцінного обіду, який наситить вас і допоможе урізноманітнити раціон.

1. Салат із квасолі з корейською морквою

Пісний обід: рецепти, які зможуть потішити ваші смакові рецептори - фото 164862

Вам знадобиться:
- квасоля кольорова — 100 г (вага в сухому вигляді);
- морква по-корейськи — 100 г;
- цибуля ріпчаста — 80 г (1 шт.);
- цибуля зелена — 20 г;
- кріп свіжий — 10 г;
- олія соняшникова — 2 ст. л .;
- сіль — за смаком.

Спосіб приготування:
Квасолю необхідно перебрати і відварити. Якщо немає часу, можна взяти консервовану. Цибулю почистити і нарізати кубиками й обсмажити на олії. З'єднати цибулю з квасолею, попередньо остудивши інгредієнти. Додати моркву по-корейськи і дрібно нарізану зелень. Посолити, перемішати і подавати до столу.

2. Борщ

Пісний обід: рецепти, які зможуть потішити ваші смакові рецептори - фото 164863

Вам знадобиться:
- капуста білокачанна — 300 г;
- буряк — 1 шт.;
- картопля — 3-4 шт.;
- морква — 1 шт.;
- цибуля ріпчаста — 1 шт.;
- олія — ​​4 ст. л.;
- томатна паста — 2 ст. л.;
- перець — за смаком;
- сіль — за смаком;
- зелень — за смаком;
- часник — 2-3 зубчики;
- вода — 2-2,5 л.

Спосіб приготування:
Підготуйте інгредієнти. Овочі почистіть і добре помийте. Буряк, капусту і моркву наріжте соломкою, картоплю — великими кубиками, а цибулю — дрібними. В киплячу воду киньте буряк і проваріть 10 хвилин, потім додайте картоплю і капусту. На сковороді посмажте цибулю і моркву разом, потім додайте томат і протушкуйте 1-2 хвилини. Додайте до борщу і варіть близько 10-15 хвилин до готовності картоплі, попередньо додавши спеції. Зніміть із вогню. Додайте зелень і часник і залишіть настоятися 10-20 хвилин.

3. Гречані котлети з грибами в томатному соусі

Пісний обід: рецепти, які зможуть потішити ваші смакові рецептори - фото 164864

Вам знадобиться:
- крупа гречана — 200 г;
- гриби печериці — 150 г;
- цибуля ріпчаста — 2 шт.;
- борошно пшеничне — 4 ст. л.;
- часник — 2-3 зубчики;
- сік томатний — 300 мл;
- олія — ​​50 мл;
- лавровий лист — 2 шт.;
- цукор — дрібка;
- сіль — за смаком;
- перець чорний мелений — за смаком.

Спосіб приготування:
Гречку ретельно промити і залити 2 склянками води, відварити 10 хвилин, відкинути на друшляк і остудити. Цибулю почистити і дрібно нарізати. Печериці нарізати невеликими шматочками. У сковороді обсмажити цибулю на рослинній олії 3-5 хвилин, додати шампіньйони і смажити до випаровування всієї рідини. Часник почистити і пропустити через прес. У мисці з'єднати всі інгредієнти, посолити й поперчити, додати борошно. Подрібнити "фарш" блендером або пропустити через м'ясорубку. З маси наліпити невеликі котлети, обваляти в борошні і обсмажити з двох боків. Залити томатним соком і протушкувати 5-7 хвилин.

4. Морквяні цукерки

Пісний обід: рецепти, які зможуть потішити ваші смакові рецептори - фото 164865

Вам знадобиться:
- морква велика — 4 шт. (600 г);
- цукор — 2 склянки;
- арахіс — 40 г;
- кокосова стружка — 50 г.

Спосіб приготування:
На сухій сковороді обсмажити горіхи протягом 5-7 хвилин, потім очистити арахіс від лушпиння і подрібнити в блендері. Почистити моркву, промити холодною водою і натерти на дрібній тертці. До моркви додати цукор. Перемішати. За бажанням можна додати лимонний або апельсиновий сік. Помістити моркву на пательню. Бажано взяти сковорідку з товстим дном. Постійно помішуючи, тушкувати морквяну масу на середньому вогні доти, доки вся рідина не випарується. Потім зменшити вогонь і, продовжуючи помішувати, тушкувати моркву ще 5-7 хвилин. Коли суміш стане густою, зняти з вогню і залишити холонути. Додати горіхи і скачати кульки потрібного вам розміру. Поставити до холодильника на кілька годин.

Смачного!

Дар'я Богданюк
Дар'я Богданюк журналіст, редактор
Поділитися: