Паелья, мінестроне та нагетси: яке меню нині у шкільних їдальнях?

Паелья, мінестроне та нагетси: яке меню нині у шкільних їдальнях? - фото 1

Половина навчальних закладів області вже частково перейшли на нову систему харчування. Її впроваджують в рамках всеукраїнської реформи.

До раціону дітям додали більше м'яса, риби та овочів, а прибрали зайву сіль, цукор та жири. Таке практикують вперше за останні 17 років. За процесами стежить держпродспоживслужба. Вони перевіряють їдальні, продукти, а ще стежать за поживною цінністю страв.

«Якщо обираються каші та макаронні вироби, то перевага повинна надаватися продуктам з вищим вмістом харчових волокон і при виборі хліба перевага надається цільно зерновим виробам. У результаті раптових перевірок по області винесено 62 розпорядження за порушення санітарних умов. Та 67 за порушення у сфері безпечності харчових продуктів», — сказала головна спеціалістка ГУ держпродспоживслужби в області Маргарита Малишева.

Раніше ми писали, що у Дніпрі пройшов форум зі шкільного харчування. Перейти на реформований раціон школи мають до 1 січня. Зараз вони вже поступово вводять нові страви. Вигадувати їх — не потрібно. Обирають з меню, яке розробив український кулінар Євген Клопотенко. Там півтори сотні позицій.

Реклама

Реклама