Мінімум калорій — максимум смаків: ТОП рецептів із кабачків від салату до десерту

Мінімум калорій — максимум смаків: ТОП рецептів із кабачків від салату до десерту - фото 1

Кабачок— популярний овоч у нашій країні, який використовується в кулінарії по максимуму.

Кабачок — не тільки популярний, але і корисний овоч. Він має вітаміни (С, В1, В2), а також нікотинову, яблучну і фолієву кислоти. Крім цього, в кабачку містяться молібден, титан, алюміній, літій, цинк, солі фосфору, калію, магнію і кальцію.

Але головна перевага, про яку знають усі, — це низькокалорійність. Завдяки своїй структурі цей овоч не викликає подразнення шлунка і кишечника.

Пропонуємо вам ТОП рецептів від салату до десерту з кабачків.

1. Салат з кабачком, огірком і яйцями

Мінімум калорій — максимум смаків: ТОП рецептів із кабачків від салату до десерту - фото 175561

Вам знадобиться:

1. Кабачок молодий — 2 шт.

2. Огірок свіжий — 2 шт.

3. Цибуля ріпчаста — 1 шт.

4. Яйце куряче — 3 шт.

5. Олія — ​​30-45 мл.

6. Петрушка свіжа — 25 г.

7. Сіль — за смаком.

8. Перець чорний мелений — за смаком.

Спосіб приготування:

Яйця відварити протягом 10 хвилин, після чого остудити в холодній воді. Кабачки натерти на крупній тертці. У молодих овочах шкірку і насіння можна не видаляти. Ріпчасту цибулю очистити і нарізати кубиками. Обсмажити її на рослинній олії на невеликому вогні 3-5 хвилин, до прозорості. Додати кабачки в сковороду до цибулі. Обсмажити їх з цибулею на невеликому вогні, помішуючи, 10-15 хвилин, до м'якості і повного випаровування рідини. Готові кабачки з цибулею перекласти на тарілку, щоб вони охололи. Яйця очистити від шкаралупи і нарізати соломкою. Огірки також нарізати соломкою. У мисці з'єднати холодні кабачки, огірки і яйця. Петрушку дрібно нарізати і додати в салат (трохи петрушки можна залишити для прикрашання салату). Додати сіль і перець. Все перемішати. Салат з кабачками, огірками і яйцями викласти на тарілку, зверху посипати подрібненою петрушкою і подати до столу.

2. Суп-пюре з кабачків і цвітної капусти

Мінімум калорій — максимум смаків: ТОП рецептів із кабачків від салату до десерту - фото 175563

Вам знадобиться:

1. Кабачки (молоді) — 500 г.

2. Капуста цвітна — 500 г.

3. Морква — 150 г.

4. Цибуля ріпчаста — 150 г.

5. Олія — ​​1-2 ст. л.

6. Перець чорний мелений — за смаком.

7. Сіль — за смаком.

8. Сухарики.

9. Цибуля зелена — за смаком.

Спосіб приготування:

Ріпчасту цибулю очистити і нарізати кубиками. Моркву очистити і натерти на крупній тертці. У каструлі з товстим дном розігріти олію. Обсмажити цибулю 3 хвилини. Додати моркву і смажити овочі ще 3-4 хвилини. Кабачки нарізати кубиками (молоді кабачки можна не очищати). Цвітну капусту розібрати на суцвіття. У каструлю з обсмаженими овочами додати кабачки і капусту. Посолити і поперчити. Перемішати і залити гарячою водою, тільки злегка покрити овочі. Довести до кипіння і варити суп на невеликому вогні 20 хвилин. Готові овочі перетерти в пюре за допомогою погружного блендера. Суп-пюре з кабачків і цвітної капусти готовий. Подавати його найкраще з сухариками.

3. Запіканка з кабачків з куркою і сиром

Мінімум калорій — максимум смаків: ТОП рецептів із кабачків від салату до десерту - фото 175564

Вам знадобиться:

1. Кабачки — 2-3 шт.

2. Філе куряче — 250 г.

3. Цибуля ріпчаста — 1 шт.

4. Яйце куряче — 1 шт.

5. Сир твердий — 50 г.

6. Сметана — 2-3 ст. л.

7. Олія — ​​1 ст. л.

8. Гірчиця солодка — 1 ч. л.

9. Сіль — за смаком.

10. Перець чорний мелений — за смаком.

Спосіб приготування:

Куряче філе і овочі помити під проточною водою, обсушити. Сир натерти на крупній тертці. Куряче філе нарізати дрібними кубиками, додати сметану, гірчицю, сіль і перець за смаком. Перемішати і залишити філе маринуватися на кілька хвилин. Кабачки натерти на крупній тертці, обов'язково потрібно віджати зайву воду, її в молодих кабачках дуже багато. На розігрітій сковороді в рослинній олії обсмажити нарізану дрібно цибулю. У зручній посуді змішати кабачки, замаринувати куряче філе, цибулю, натерти сир і яйце. Посолити фарш, поперчити за смаком, перемішати. Викласти фарш в змащену олією форму. Випікати запіканку при 190 градусах хвилин 40-50, залежить від соковитості кабачків. Верх запіканки повинен зарум'янитися. Подавайте готову запіканку з кабачків з куркою і сиром гарячою або холодною.

4. Брауні з кабачками

Мінімум калорій — максимум смаків: ТОП рецептів із кабачків від салату до десерту - фото 175562

Вам знадобиться:

1. Кабачок — 2 шт.

2. Вершкове масло — 125 г.

3. Гіркий шоколад — 100 г.

4. Яйце куряче — 2 шт.

5. Коричневий цукор — 250 г.

6. Ванільний екстракт — 1 ч. л.

7. Борошно — 140 г.

8. Розпушувач — 0,5 ч. л.

9. Сіль — дрібка.

Спосіб приготування:

Розігрійте духовку до 180 ℃. Кабачки натерти на дрібній тертці. У невеликому сотейнику з товстим дном на слабкому вогні розтопити масло і шоколад (попередньо нарізані шматочками). При постійному помішуванні прогріти майже до однорідності, зняти з вогню, дати розтанути до кінця, трохи остудити. Збити міксером яйця, цукор і ваніль до тих пір, поки маса не посвітлішає і не почне густіти. Перемішати з шоколадною масою і кабачками. Обережно перемішати з борошном, просіяним з розпушувачем і сіллю. Рівномірно розподілити тісто у формі (її краще застелити промасленим папером для випічки), випікати в духовці 30-35 хв. Остудити, нарізати на квадратики.

Смачного!

Дар'я Богданюк
Дар'я Богданюк журналіст, редактор

Реклама

Реклама