Дніпропетровщина опинилася у трійці лідерів України за обсягом виробництва м’яса

30.11.2020, 15:10
Дніпропетровщина опинилася у трійці лідерів України за обсягом виробництва м’яса - фото 1

Господарства Дніпропетровщини нарощують виробництво продукції тваринництва. Область посідає третє місце в країні за кількістю заготовленого м’яса та четверте – за чисельністю поголів’я свиней та птиці.

Про це повідомили у департаменті економічного розвитку Дніпропетровської облдержадміністрації.

«Маємо в регіоні позитивну динаміку збільшення обсягів виробництва м’яса. Найефективніше розвивається птахівництво. Все – завдяки модернізації та залученню інвестицій, запровадженню сучасних технологій на птахофабриках області, – зазначили у департаменті. – Загалом, за підсумками перших 10 місяців року, господарства Дніпропетровщини заготовили та реалізували близько 260 тис. тонн м’яса усіх видів. Це на 2 тис. тонн більше ніж торік».

 

Також сільгосппідприємства області одержали більш ніж 240 тис. тонн молока та понад 638 млн яєць.

В усіх категоріях господарств утримується 139,8 тис. голів великої рогатої худоби, майже 365,5 тис свиней та близько 21 млн голів птиці.

Поділитися: