Дипломати України і ПАР хочуть налагодити продовольчу співпрацю між країнами

07 жовтня, 20:56
Дипломати України і ПАР хочуть налагодити продовольчу співпрацю між країнами - фото 1

Ми їм свинину, курятину та яйця — вони нам м'ясо крокодила.

Уже обговорені всю нюанси. Відтак у наших магазинах скоро можна буде придбати алігатора на вечерю. Але раптом у Дніпрі і зараз можна знайти м'ясо крокодила?

Із Зімбабве до України Шон переїхав три роки тому. Чоловік каже, що на його батьківщині м'ясо крокодила можна знайти легко. Сам не куштував, а друзі та знайомі алігатора їдять чи не щодня і делікатесом не вважають.

«У більшості випадків можна знайти м'ясо крокодила у супермаркеті, де зазвичай купують таке м'ясо, як курятина, свинина чи риба», — сказав Шон Татенда.


Також плазуна нерідко пропонують у закладах харчування. В ресторані, — розповідає чоловік, — страва з м'яса крокодила коштує близько шести доларів.

«Зазвичай готують суп із м'ясом алігатора чи на бульйоні з нього. Або тушкують крокодила зі звичними нам продуктами. Чи смажать і подають із лаймом, страва подібна до шашлику. Це смачно», — резюмував Шон.


Смак крокодила специфічний, — розповідає кухар Ігор. Каже: для його повторення достатньо продуктів, які можна легко знайти на кухнях українських господинь — риби та курячого філе. М'ясо крокодила Ігор готував сім років тому в одному з ресторанів. Говорить, що такі страви мали попит.

«Ми робили крокодилове м'ясо з молодими бейбі-овочами. Це була молода кукурудза, молода морква, з кисло-солодким соусом чилі. Можна також крокодилове м'ясо тушкувати, смажити. Можна робити стейки, можна робити шашлички. Можна бульйон із фрикадельками», — пояснив Ігор Ушаков.


У ресторанах Дніпра таку екзотику зараз не пропонують. Замовити крокодила можна хіба що в Інтернеті. Але живого. За плазуна 30 сантиметрів завдовжки просять до 9 тисяч гривень.

Проте скуштувати крокодила можна в Європі. Дніпрянин Євген каже, що вперше спробував м'ясо алігатора в німецькому ресторані. Чоловік заплатив за вхід 15 євро і міг обрати собі будь-яку екзотику.

«У цьому ресторанчику набираєте вподобану вами їжу. Зокрема м'ясо крокодила і м'ясо інших тварин. Це лама, кенгуру, зебра і так далі. Набираєте це в тарілочку, відносите кухареві. Кухар вам його готує. І офіціант приносить вам уже вашу страву з величезною кількістю соусу», — ділиться Євген Гессен.


Та чи буде попит на м'ясо крокодила у Дніпрі?
І скільки коштуватиме — поки економісти прогнозувати не беруться.

Поділитися: